Boldog Új Évet Kíván a Szépség-gyár!

buék2Megszokhattátok már tőlem a nagy megnyilvánulásokat ilyentájt, ezért nem is untatlak ezekkel Benneteket. Kiket is? A világ legcsodálatosabb VENDÉGKÖRÉT, és a legügyesebb, legkitartóbb, legédesebb TANULÓIT!!! Ha akarnám sem tudnék nevesíteni mindenkit. De tudjátok jól, mindannyian, mennyire szeretlek Titeket!!!!
Évek elteltével is, tudom, 2015-re úgy fogunk visszagondolni, mint életünk egyik legjobb évére!
2016 – Készen állunk!
MI, Szépség-gyár Lányok, NEM ígérgetünk, NEM bizakodunk, NEM reménykedünk, NEM fogadkozunk és NEM kishitűsködünk.
Álmok megvalósítása a feladatunk. A SAJÁTUNKÉ is!
BOLDOG ÚJ ÉVET! Anita

Lehet-e GYORS egy szempilla stylist?

Egy duplázottra 3 órát?! Na még mit nem….
Szeretek következetes lenni. No nem direkt, hanem azért, mert én már csak ilyen vagyok. Vélemény nyilvánításakor igyekszem objektíven szemlélni a dolgokat, még akkor is, ha ez engem frusztrál valamiért, esetleg az érdekeimet sérti. Miért? Nem azért, mert én vagyok az igazság harcosa. Igaziból semminek a harcosa nem vagyok. 🙂 Egy egyszerű szempilla építővel állok szemben, amikor magamra gondolok, aki kényszerűség okán kifejlesztett magának technikákat, örömmel használja azokat, és még nagyobb örömmel átadja az erre vágyóknak. Nem kívánok hittérítő lenni, el- és befogadó vagyok, hiszek a színes világban és remélem a világbékét. NEM jelentek ki kategórikusan valamit pusztán érdekből és sértettségből, kizárólag tapasztalat alapján állítok bármit, és nem azért, mert nálam “okosabbak” ezt mondták nekem.
Ezen bevezetés után elmondom, hogy miért szeretek én Szépség-gyár technikával építeni, mit imádok a duplázásban, és mennyire rajongom a volume technikámat.
Az ALAPÉPÍTÉSEM /1D/ merőben eltér az általánostól, egyszerű, mint a faék, nem hagy lehetőséget a linkelésre, maximális teljesítményre hangol anélkül, hogy közben folyamatosan azon morfondíroznék, hogy vajh mit is kell most ide építenem, hol is tartok, nem szemlélgetem közben a pillasort, nem simítgatom spirálkefével, nem gyönyörködöm benne és nem sopánkodom, hogy hú, mi lesz ebből, mert tudom, hogy az adott alap pillasorból kihozható maximumot fogom nyújtani, kizárom az összetapadások és a pihe pillák beleragadásának lehetőségét, ami lássuk be, rendkívül fontos, hiszen viseltem én régebben rettenetesen kényelmetlen pillasorokat is 🙂
Tehát mi, Szépség-gyár pilla építők, mindig kizárólag azt az egy szempillát szemléljük, amivel dolgozunk, akárcsak a jobb agyféltekés rajzolásnál, itt is a végén áll össze a kép, nem veszünk el a részletekben, hiszünk a technikában és önmagunkban!
Ildikó például azt mondta, amikor berohant hozzám a verseny után, hogy pánikpillanatokban azt mormolta magának, hogy “Csak erre az egy pillára figyelj!”, meglehetőst derültséget okozva ezzel az éppen kínlódó alaposaim között 🙂
A DUPLÁZÁSI technikáim /2D/… Mindig azt mondom az érdeklődőknek, hogy a pillaépítés MINDEN FÁZISÁT, minden pillanatát élvezni, tanulni és megtapasztalni kell, és nem szabad sietni, jelen esetben a rutin a barátunk és nem unáshoz vezet. Egy kisgyereket nem komplett eszcájggal fogjuk normálisan étkezni tanítani, hanem csőrös pohárral és műanyag evőeszközzel. 🙂 Amikor már kifogástalan alap pillákat tudunk építeni, akkor készen állunk egy következő fázisra, a dúsításra. Kétféle duplikálást művelek és oktatok. Az első, melynek neve “Elza pilla” volt, most SZINTEZÉSnek hívom, az, amikor függőleges térben válik szét a két sor. Korai duplázásaimból alakult ki, mikor nem akartam, hogy az applikált két szál egy vastaggá álljon össze, és így ugrottam át ezt a problémát. Ma már, természetesen konkrét képlete van. Természetes, bolyhos, kényelmes, gyorsan építhető technika, köszönhetően kiemelkedően jó tanítványomnak, Celebpilla Enci-nek, hazai celebeink nagy része ezt a pillasort viseli. Enikő, köszönöm, hogy örömmel és lelkesedéssel használjátok a technikámat! <3
A KLASSZIKUS DUPLÁZÁSnál vízszintes irányban tárjuk szét a pillákat, azonban nálunk ez nem olyan egyszerű, hogy “akkor most rakj fel V-ben két szálat a természetes pillára”! Ez egy igazi “bárkinek bármit” techika, melynél mindig a vágyott céllátvány és az alapadottságok alapján döntjük el, mennyire és miként tárjuk a pillákat, mivel az alap építése már “begyakorolt”, logikus, nem visz rossz irányba, itt egyetlen mozdulattal lesz több, tovább fejleszti készségeinket, képességeinket, melyek elengedhetetlenek a precíz, pontos, nem ártó munkához, segít megtapasztalni, miként változik a pillasor képe a különböző metódusoknak köszönhetően, és támogatásunkra van abban, hogy megvalósítsuk a munkánkban LEGFONTOSABB ember, a VENDÉG vágyait, hiszen szempilla stylistnak lenni jó, SIKERES szempilla stxlistnak lenni azonban még jobb! 🙂 🙂
Szigorúan ajánlott, szerintem, a továbblépés előtt 2 óra alá vinni a duplázás idejét. Van, akinek ez hamarabb elérkezik, akad olyan is akinek később, de, tudod, a RUTIN a barátunk!
Megjegyzem, hogy természetesen olykor tincsezek, főleg, ha sietnem kell, de ha van rá időm, és örömmel tölt el a szett megformálása, akkor szigorúan építeni fogom, én már csak ilyen maradi vagyok, és, kérlek, NE érezd magad rosszul attól, ha TE is így teszel. <3
A csodálatos VOLUME világa /akárhányD/… Nem volt lehetőség itthon tanulni akkor, amikor szemem elé került ez a technika. Az első szettjeimet, akárcsak mások, szálanként építettem. A tincsezés véletlenül alakult ki, amikor Nikolett Megyeri pilláját építettem, ” ne mozdulj, kiáltottam fel, technikát fejlesztek!”:) :). Aztán rájöttem, hogy semmi egyedülállót nem csináltam, csak azt amit már mások is így vagy úgy használnak ennek a csodás technikás pillasornak megépítéséhez. Ma már sokféleképpen tincsezek, és MEGTAPASZTALTAM, melyik miért jó, vagy miért kevésbé az, és attól függően variálom, hogy éppen mi kerül elém, korrigálni kell-e, vagy “csak” álmot megvalósítani…
Boldog pillákat!
Anita

 

10623509_972652036106618_530947710241327558_o

A DÚSÍTÁS első lépéseként tanuljunk meg DUPLÁZOTT szetteket építeni!

 

A DUPLÁZOTT technikáink, avagy a
“Kezek Tánca” 2. rész

Amikor megtanulunk szempillát építeni, és túl leszünk az első néhány pillasoron, melyeket, feszülten, olykor aggódva készítünk el, de utána mégis lenyűűűűgöz bennünket a látvány, a szemek felcsillanása, mikor az alanyaink önnön tükörképükkel szembesülnek, akkor szépen, fokozatosan tökéletesítjük a technikánkat. Helyükre billennek a tanfolyamon átadott információk, megértjük oktatónk magyarázatát, elérkeznek az első “ahaaa” és “yessss” faktorok. Ráérzünk, merről kényelmes bizonyos helyeken applikálni, egyre kevesebb időt és fáradtságot vesz igénybe tőlünk egy szép, egyenletes, jól felépített telített “3D műszempilla”, azaz klasszikus alapszett megépítése, remekül tudjuk már aktiválni a jobb agyféltekénket, így egészen mélyen elmerülhetünk az “alkotás” tevékenységébe. Gyakorlatilag nem érdekel minket, hogy sok vagy kevés szempillája van az illetőnek, azok “könnyű” vagy “bonyolultabb” feladat elé állítanak bennünket, mert ezeket a helyzeteket mind-mind meg tudjuk oldani a sok gyakorlásnak köszönhetően.
Nos, ilyenkor elérkezhet a munkafolyamatunkba igényként az, hogy még ennél is látványosabb szetteket készítsünk, esetleg korrigáljuk vendégünk alapadottságait, vagy megvalósítsuk extrémebb kívánságait, mindezt természetesen úgy, hogy a saját pillákkal kíméletesek legyünk!

Itt az ideje a duplázós technika elsajátításának.
Ez az oktatás személyes kedvencem. Aki “Haladó képzésre” jön, az már BIZTOSAN akar szempillázni, van elképzelése, fogalma arról, hogy mit szeretne látni vendégein, csak nem tudja megvalósítani.
Nyitott a trükkökre, érti a miérteket, konkrét, jól megfogalmazott, érthető kérdései vannak, melyeket örömmel tisztázok velük az elméleti rész során.
A DUPLÁZÁSI technikák, melyeket oktatok, a maguk nemében zseniálisak. Alkalmasak arra, hogy egy KREATÍV, izgalmas látásmóddal rendelkező stylist és vendége minden álmát megvalósítsa.
KLASSZIKUS, vagy széttáró duplázás:
Egyértelmű szabályai vannak, nem kíván sok átgondolást, tökéletes, egyenletes, látványos, mégis rajtakaphatatlan pillasort tudunk alkotni vele. Mindig perfekt látvány, mindig nagy tartósság jellemzi. Kíméletes,és lehet nagyon természetes vagy extrémül látványos szetteket applikálni ezzel a technikával. A könnyű, erősen ívelt pillákat használva nem kell ragaszkodnunk az általános hosszabbítási szabályokhoz, merészebben használhatunk hosszabb pillákat is, hiszen a D vagy DD ívek esetében a 14mm-es hosszúság sem lesz extrémebb, mint egy C ívnél a 12mm-es. Súlypontja egészen másként helyezkedik el, mint az “egyenesebb” társainak, ezért kevésbé hajlamos az előre billenésre. A látvány pedig MINDIG lenyűgöző. Igen, mindig, még szerényebb alap pillasor esetében is, hiszen ennél a technikánál jócskán van lehetőségünk ezek korrigálására a technika metódusait jól használva.
SZINTEZETT Szépség-gyár duplázás:
Ez az, amikor Greta Garbo hűvösen elegáns és Audrey Hepburn édes, kíváncsi pillantását ötvözzük. Applikációs technikájában egyszerűbb, tervezésében gondolatnyit nehezebb technika, szinte végtelen variációs lehetőséggel. Alkalmas a legmerészebb elképzelések megvalósítására, melyeket az alap applikációnknak köszönhetően gyorsan tudunk kivitelezni. Konkrét “képlete” van, azonban ennek a képletnek összetevői elképesztően jól variálhatóak. Fiatalos, lendületes és merész, akár nagyon merész!Tartósságában, természetesen, ez is nagy előnyöket mutat, azonban korrekcióra kevesebb lehetőség adódik, “csak” hagyományosan dúsít.

Ne félj a duplázástól, megfelelő alap építési technika esetében ez csak egyetlen mozdulattal több, mint az alapszettnél, tehát ugyanúgy felveheted azt a ritmust, amit eddig is megszoktál, táncolhatnak a kezeid, és tovább kalandozhatsz nehézségek nélkül, biztonsággal a csodálatos szempillák és a hálás kliensek világában!

Boldog pillákat! Anita

11033394_675603172552044_6486355046810985419_n

Russian volume lash, 6D szempilla, Szépség-gyár volume technika

12341055_774178759361151_2646940042059956031_nOroszrulett, avagy “Russian”, nem russian?
A volume technikákról általánosan…
Nincs “titok”. Azért russian, mert az oroszok fejlesztették ki, legalábbis hozzájuk kötik. Maga a volumen technika arról szól, hogy hipervékony, majdnem súlytalan szálakból több pillát rakunk egy természetes szempillára. Tehát tulajdonképpen már a duplázás is volumenizálás /dúsítás/, hiszen, ugye, eredetileg ez a szálas szempillahosszabbítás, -dúsítás volt, itt pedig már nem 1 szálat, hanem SZÁLAKAT applikálunk. A “titka” bármely volume technikának, így a russiannak is, hogy ezeket a szálakat nem egyenként ragasztjuk fel, hanem eleve egy speciális mozdulattal, vagy mozdulatsorral, tincsben, úgynevezett lash fan-okban emeljük le, majd így, egyszerre tincsben applikáljuk őket. Ha jó a volumen technika, mindegy milyen jelzővel illetik, és begyakorolta a pillaépítő, akkor a volumenizált pillasor elkészülése kevesebb időt vesz igénybe, mint a duplázott szett elkészítése. Sajnos már elcsépelték a “gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás” című felkiáltásomat, de itt újra értelmét nyeri, hiszen magát a tincsezést olyan szinten kell rutinná tenni, hogy munka közben már ne okozzon fejtörést, és zökkenőmentesen tudjunk applikálni, viszont a jó hír, hogy ezt a részét modell nélkül is lehet gyakorolni. Természetesen sok hibalehetőség van ezután is, például, ha túlságosan zártak a tincsek, akkor sávos lesz a pillasor, ha viszont nagyon széttártak, akkor kócos hatású, ha sokáig és mélyen fürdetgeti a stylist a tincset a ragasztóba, akkor az “felszalad” a szálak között, elnehezítve a lash-fant, a túl kevés ragasztó ellenben nem teszi biztonságossá, tartóssá ezt a luxus pillasort. A gyors és hatékony munkához kiemelkedően fontos a villámgyors ragasztó, hiszen egy összetapadt pillasor egyébként is nagyon káros, de itt hatványozottan kell ügyelni arra, hogy tincsek önálló életet éljenek. A jó, és megfelelően használt csipesz is kiemelkedő fontosságú, hiszen tudnuk kell, hogy mit is akarunk ettől az eszköztől, nem elég, hogy precíziós 🙂. Rendkívül lényeges a forma, hiszen a volume “kiadja” azt, amit építünk, ráerősít, és egy balul megválasztott fazon még inkább felerősíti az esetlegesen előnytelen vonásokat. Részemről leginkább két dolgot kedvelek a Volume Technikában, az egyik, hogy gyakorlatilag bárki álma megvalósítható, a másik /és ez az, amire kevesen “kérik”/, hogy úgy tudunk pillekönnyű, dúsnak ható pillasort applikálni, hogy a természetes pillák töredékét kell csak használnunk, melyeknek akár a fele is “pihenhet” ennél a metódusnál. A volumenről átalánosan elmondható, hogy egy rendkívül összetett technika, nagy gyakorlatot igényel építőjétől és azt, hogy tisztában legyen munkája teljes menetével, az anyagokkal, rálátása legyen a szempillák utóéletére, tisztában legyen a hibalehetőségekkel, azok korrigálásával. Természetesen ez egy drága szempilla, azonban lényeges a megfelelően képzett és gyakorlott pillaépítő ahhoz, hogy a SZÉPÍTÉS tényleg szépítés legyen. Rajtakaphatatlanul, egészségesen, látványosan, finoman vagy erőteljesen, de mindig szem előtt tartva a legfontosabb alapszabályunkat, hogy a természetes pillákat soha ne károsítsuk!

12190798_761756370603390_5274935735320869942_n

/ A bal oldali fotón “csak” szemformázás és minimális dúsítás történt. Ívek kombinációjával megemeltem a kissé lógó szemsarkakat, nem hosszabbítottam, csak volumenizáltam, alakítottam a természetes formán.
A jobb oldalinál a lovak közé csaptunk, és egy dús, látványos szettet készítettem, ahol a hosszabbítás is szerepet kapott, bár Éci természetes pillái meglehetősen hosszúak/

Boldog pillákat!

Anita

Reklámozd magad ötletesen!

11951370_735931556519205_2437851536294578164_n

Manapság már édeskevés az, hogy a szakmádban jó vagy. Kicsit érteni kell a fotózáshoz /ehhez elég ám egy elfogadható telefon :)/, jártasnak kell lenni marketing alapfogásokban, és a kommunikáció terén is fejlődnünk kell. Tedd egyedivé, saját “márkává” a vállalkozásodat. Ne gondold, hogy nagy dolgok szükségesek hozzá! Miként születik meg a promóció? Néha egy egészen hétköznapi dolog ihleti. Annyira hétköznapi, ahogy egy sor pilla árnyékot vet egy papíron kiadva egy szem formáját… 😀 Lássatok, ne csak nézzetek!

Boldog pillákat!

Anita

GYAKORI KÉRDÉSEKRE VÁLASZOK, AZAZ MIT KELL TUDNI A 3D SZÁLAS SZEMPILLA HOSSZABBÍTÁS, DÚSÍTÁSRÓL?

ALAP TUDNIVALÓK A SZÁLAS SZEMPILLA HOSSZABBÍTÁS, DÚSÍTÁSRÓL!

 

Mennyi időt vesz igénybe a felhelyezés?

Egy KLASSZIKUS alapszett / régi nevén 3D, mai elnevezése 1D klasszikus alapszett/ elkészítése hozzávetőlegesen 2 órát vesz igénybe, attól függően, hogy milyen sűrű a szempillád, és milyen a növése, és mennyire gyakorlott stylisttal van dolgod. Amikor valakinek nagyon kusza a szempillasora, és sok az apró pihepillája akkor nehezebb a feladat!

A duplázott szett gyakorlott pillaépítő esetében körülbelül 2 órát vesz igénybe.

A VOLUME , extrém dúsítási technikával készült pillasorok esetében 2-3 óra felhelyezési idővel is kell számolni. Töltéskor is szánunk rád 2 órát, hiszen ilyenkor az applikáció elkezdése előtt eltávolítjuk a lenőtt szálakat, hogy ismét szép, egyenletes pillasorod legyen!

 

Mennyi ideig marad fenn, mennyi idő után kell tölteni a 3D műszempillákat?

Pillasorunk, akárcsak a hajunk cserélődik. Mindenkinek saját ütemében, más-más gyorsasággal. Mivel a szálas szempilla hosszabbítás egyenként a saját pilláinkra van applikálva, ezért azok lassan kipotyognak. Így személyenként változó, de kb. 3-5 hetente esedékes töltéssel folyamatosan vállalható. Azonkívül érdemes még tudni, hogy a ragasztónak ártanak az olajos termékek. Érdemes átnézni a smink cuccokat, arc kozmetikumokat, hogy garantáltan ne használjunk semmi olajos terméket a szemünk környékén. Olykor a bőrünk is jobban zsírosodik, akár hormonális változások következtében, akár erős sport tevékenység okán. Ilyenkor langyos vizes, szempilla samponos vagy babaszappanos lemosással, tisztítással tarthatjuk minél tovább épségben pillasorunkat.


Ártalmas-e a 3D műszempilla a saját, természetes szempilláimra?

Amennyiben hozzáértő szakemberhez fordulsz, aki megfelelően képzett és lelkiismeretes, gyakorlott, precíz munkát végez, abban az esetben NEM! Fontos azonban még a te fegyelmezettséged is, NE húzgáld, NE tépkedd, NE dörzsölgesd a szempilláidat. Hosszú távon, lehetőleg a vékonyabb pillákat kérd, a vastagabbnál fokozottabban ügyelj az előbb leírtakra, amennyiben DRÁMAIBB pillasorra vágsz, ha teheted, inkább válassz egyet a dúsítási technikával készült pillák közül a már elavultnak számító vastag műpillák helyett. Az első felhelyezés után kapsz egy kis spirál kefét, HASZNÁLD akár naponta többször is, óvatosan fésüld ki vele a pilláidat, nem baj, ha ilyenkor egy-két szál kiesik. Rendkívül fontos még a tisztítás! Smink eltávolításakor fokozottan ügyelj arra, hogy a szempillák tövét óvatosan tisztítsd meg, itt is lényeges a NE DÖRZSÖLGESD, húzogasd elve, néha nyugodtan mosd meg klasszikusan a szemedet, nem árt a szempilla hosszabbításnak, majd itasd fel alóla a vizet és óvatosan fésüld át!

 

Allergiát okoz-e a 3D műszempilla ragasztó?

Akik érzékenyebbek, azoknak lehetséges, de sem a pillák sem a ragasztó nem érintkezik a bőrrel, ezért az irritáció lehetősége meglehetősen kicsi. A kezelés során az alsó pillasort leragasztjuk az összeragadás elkerülésének céljából, ezután kezdődik a pillasor felépítése, s ekkor akár el is alhatsz közben. A szem csukott állapotban van, én azért nem szeretek közben beszélgetni, mert akkor óhatatlanul is meg-megrebben az alanyom szeme és akkor kicsit csípheti a ragasztó gőze. Az összes gyártó cége nagyrészt azonos alap összetevőből készül, melynek fő alapanyaga a cianokrilát, ez okozhat szenzibilitást erre érzékeny vendégek esetében.

 

Fáj a 3D műszempilla felrakás?

Megfelelően képzett szakember esetében egyáltalán NEM fáj, nem lehet kellemetlen.

 

Feltehetem-e magamnak otthon a szálankénti műszempillát?

Kizárólag szakember rakhatja fel, aki megfelelő képzésen vett részt! Nagy figyelmet, precizitást, türelmet és kézügyességet igénylő feladat, melyet nem lehet egyszerűen, akár egy sminket, feldobni magadnak!

 

Leszedhetem-e magamnak a 3D műszempillát?

Az anyag, amely leoldja a 3D műszempillákat, veszélyes. Óvatosan kell bánni vele, vigyázva, hogy ne kerüljön a szembe. Ezért egyáltalán nem ajánlott otthon saját magunknak leoldani  a műszempillákat, szigorúan csak szakember végezheti el ezt a feladatot! Hallottam róla, hogy néhányan megpróbálkoznak babaolajos leoldással otthon, és láttam is ilyen megviselt pillasort,  az olaj nem oldja az akrilátot, a ragasztás élettartamát megrövidíti, de nem fogja leoldani!

 

Megéri-e 3D műszempillát felrakatni?

Szerintem mindenképpen IGEN! Ajánlom mindenkinek, aki szeret szép lenni, de nem kíván ezzel kényelmetlenségeket vállalni, sem felesleges időt pazarolni, nem akar aggódni egy élethelyzetben az elkenődött szempillaspirál miatt. Halál a „pandaszemre” :-D!

 

Milyen szempilla stílust válasszak?

Sokféle szempilla stílus létezik. Ahhoz hogy megtaláld a számodra legelőnyösebb formát, kérd ki a szempilla építőd véleményét, nézd meg a munkáit, kérdezd meg, mit és miért ajánl neked. Bízz benne, ha mániákus, mint én, akkor a lehető legjobbat ajánlja és készíti neked! Azt még el kell mondanom, hogy gyakorlatilag bármi megvalósítható, azonban van az a hosszúság, vastagság és ív, amelynek az applikációja hosszabb ideig tart bizonyos típusú saját pillák esetében és a tartósságuk sem bizonyul olyan hosszúnak.

 

Tartós szempilla festés után kérhetek-e 3D műszempillákat?

A tartós pillafestés után 48 órának el kell telnie az applikáció előtt, különben nem biztos, hogy a ragasztó megfelelően tartós kötést képes elérni!

 

Sminkelhetek-e, ha 3D műszempillám van?

Természetesen bármilyen sminket fel lehet vinni, de a szempillaspirált kerüljük, hiszen a műszempilla előnyét, amely a pillekönnyűség, elveszti. Elnehezül, összeragad a szempillaspiráltól, és a műszempilla töltése szinte lehetetlenné válik, hiszen nem lehet teljesen leszedni a sminket  a pillákról, melyeken így csomók keletkeznek, és nem lehet tartósan felhelyezni újra a szálankénti műszempillákat. Amit feltétlenül kerülni kell, az az olajos alapú kozmetikumok, sminktermékek, lemosók használata, mert az olaj károsítja a ragasztást, és szép lassan tönkre teszi a pillasort. Tisztításnál érdemes valamilyen lint-free, azaz szálmentes /szöszmentes/ kendőt, mert a vattaszálak megtapadhatnak a pillák között.

 

Ha mégis szeretném szempilla spirálozni a szempillámat, mi a teendő?

NEM javaslom a 3D műszempilla spirálozását!

 

Hogyan óvhatom meg 3D műszempilláimat, hogy még tartósabbak legyenek?

A felhelyezést követő 48 órában ne érje víz, vízgőz, hő a szempillákat / értem ez alatt például azt is, hogy egy egyszerű tésztaszűréskor felcsapó gőz, vagy a forró sütőbe kukkantás, esetleg egy hosszas fürdőzés az első két napban bizony árthat neki! Ilyenkor nem azt fogod tapasztalni, hogy egyszerre leesnek, hanem valami olyasmit, hogy pár nap elteltével tömegesen 6-7-9 szál egyszerre kezdenek el kipotyogni a műszálak és egy-két hét alatt leshet az összes!/, mert a speciális ragasztónak ennyi idő feltétlenül kell a megfelelő állapot eléréséhez! Ne dörzsöljük szemünket, hiszen akkor kitéphetjük saját szempilláinkkal együtt. Későbbiekben pedig semmilyen olajos alapú terméket ne használjunk szemünkre és annak környékére. Kontaktlencse viselése esetén ügyeljen arra, hogy ne a szempilláit húzza, hanem a bőrét. Kis odafigyeléssel lényegesen meghosszabbíthatjuk 3D műszempilláink élettartalmát.

alapvivi