GYAKORI KÉRDÉSEKRE VÁLASZOK, AZAZ MIT KELL TUDNI A 3D SZÁLAS SZEMPILLA HOSSZABBÍTÁS, DÚSÍTÁSRÓL?

ALAP TUDNIVALÓK A SZÁLAS SZEMPILLA HOSSZABBÍTÁS, DÚSÍTÁSRÓL!

 

Mennyi időt vesz igénybe a felhelyezés?

Egy KLASSZIKUS alapszett / régi nevén 3D, mai elnevezése 1D klasszikus alapszett/ elkészítése hozzávetőlegesen 2 órát vesz igénybe, attól függően, hogy milyen sűrű a szempillád, és milyen a növése, és mennyire gyakorlott stylisttal van dolgod. Amikor valakinek nagyon kusza a szempillasora, és sok az apró pihepillája akkor nehezebb a feladat!

A duplázott szett gyakorlott pillaépítő esetében körülbelül 2 órát vesz igénybe.

A VOLUME , extrém dúsítási technikával készült pillasorok esetében 2-3 óra felhelyezési idővel is kell számolni. Töltéskor is szánunk rád 2 órát, hiszen ilyenkor az applikáció elkezdése előtt eltávolítjuk a lenőtt szálakat, hogy ismét szép, egyenletes pillasorod legyen!

 

Mennyi ideig marad fenn, mennyi idő után kell tölteni a 3D műszempillákat?

Pillasorunk, akárcsak a hajunk cserélődik. Mindenkinek saját ütemében, más-más gyorsasággal. Mivel a szálas szempilla hosszabbítás egyenként a saját pilláinkra van applikálva, ezért azok lassan kipotyognak. Így személyenként változó, de kb. 3-5 hetente esedékes töltéssel folyamatosan vállalható. Azonkívül érdemes még tudni, hogy a ragasztónak ártanak az olajos termékek. Érdemes átnézni a smink cuccokat, arc kozmetikumokat, hogy garantáltan ne használjunk semmi olajos terméket a szemünk környékén. Olykor a bőrünk is jobban zsírosodik, akár hormonális változások következtében, akár erős sport tevékenység okán. Ilyenkor langyos vizes, szempilla samponos vagy babaszappanos lemosással, tisztítással tarthatjuk minél tovább épségben pillasorunkat.


Ártalmas-e a 3D műszempilla a saját, természetes szempilláimra?

Amennyiben hozzáértő szakemberhez fordulsz, aki megfelelően képzett és lelkiismeretes, gyakorlott, precíz munkát végez, abban az esetben NEM! Fontos azonban még a te fegyelmezettséged is, NE húzgáld, NE tépkedd, NE dörzsölgesd a szempilláidat. Hosszú távon, lehetőleg a vékonyabb pillákat kérd, a vastagabbnál fokozottabban ügyelj az előbb leírtakra, amennyiben DRÁMAIBB pillasorra vágsz, ha teheted, inkább válassz egyet a dúsítási technikával készült pillák közül a már elavultnak számító vastag műpillák helyett. Az első felhelyezés után kapsz egy kis spirál kefét, HASZNÁLD akár naponta többször is, óvatosan fésüld ki vele a pilláidat, nem baj, ha ilyenkor egy-két szál kiesik. Rendkívül fontos még a tisztítás! Smink eltávolításakor fokozottan ügyelj arra, hogy a szempillák tövét óvatosan tisztítsd meg, itt is lényeges a NE DÖRZSÖLGESD, húzogasd elve, néha nyugodtan mosd meg klasszikusan a szemedet, nem árt a szempilla hosszabbításnak, majd itasd fel alóla a vizet és óvatosan fésüld át!

 

Allergiát okoz-e a 3D műszempilla ragasztó?

Akik érzékenyebbek, azoknak lehetséges, de sem a pillák sem a ragasztó nem érintkezik a bőrrel, ezért az irritáció lehetősége meglehetősen kicsi. A kezelés során az alsó pillasort leragasztjuk az összeragadás elkerülésének céljából, ezután kezdődik a pillasor felépítése, s ekkor akár el is alhatsz közben. A szem csukott állapotban van, én azért nem szeretek közben beszélgetni, mert akkor óhatatlanul is meg-megrebben az alanyom szeme és akkor kicsit csípheti a ragasztó gőze. Az összes gyártó cége nagyrészt azonos alap összetevőből készül, melynek fő alapanyaga a cianokrilát, ez okozhat szenzibilitást erre érzékeny vendégek esetében.

 

Fáj a 3D műszempilla felrakás?

Megfelelően képzett szakember esetében egyáltalán NEM fáj, nem lehet kellemetlen.

 

Feltehetem-e magamnak otthon a szálankénti műszempillát?

Kizárólag szakember rakhatja fel, aki megfelelő képzésen vett részt! Nagy figyelmet, precizitást, türelmet és kézügyességet igénylő feladat, melyet nem lehet egyszerűen, akár egy sminket, feldobni magadnak!

 

Leszedhetem-e magamnak a 3D műszempillát?

Az anyag, amely leoldja a 3D műszempillákat, veszélyes. Óvatosan kell bánni vele, vigyázva, hogy ne kerüljön a szembe. Ezért egyáltalán nem ajánlott otthon saját magunknak leoldani  a műszempillákat, szigorúan csak szakember végezheti el ezt a feladatot! Hallottam róla, hogy néhányan megpróbálkoznak babaolajos leoldással otthon, és láttam is ilyen megviselt pillasort,  az olaj nem oldja az akrilátot, a ragasztás élettartamát megrövidíti, de nem fogja leoldani!

 

Megéri-e 3D műszempillát felrakatni?

Szerintem mindenképpen IGEN! Ajánlom mindenkinek, aki szeret szép lenni, de nem kíván ezzel kényelmetlenségeket vállalni, sem felesleges időt pazarolni, nem akar aggódni egy élethelyzetben az elkenődött szempillaspirál miatt. Halál a „pandaszemre” :-D!

 

Milyen szempilla stílust válasszak?

Sokféle szempilla stílus létezik. Ahhoz hogy megtaláld a számodra legelőnyösebb formát, kérd ki a szempilla építőd véleményét, nézd meg a munkáit, kérdezd meg, mit és miért ajánl neked. Bízz benne, ha mániákus, mint én, akkor a lehető legjobbat ajánlja és készíti neked! Azt még el kell mondanom, hogy gyakorlatilag bármi megvalósítható, azonban van az a hosszúság, vastagság és ív, amelynek az applikációja hosszabb ideig tart bizonyos típusú saját pillák esetében és a tartósságuk sem bizonyul olyan hosszúnak.

 

Tartós szempilla festés után kérhetek-e 3D műszempillákat?

A tartós pillafestés után 48 órának el kell telnie az applikáció előtt, különben nem biztos, hogy a ragasztó megfelelően tartós kötést képes elérni!

 

Sminkelhetek-e, ha 3D műszempillám van?

Természetesen bármilyen sminket fel lehet vinni, de a szempillaspirált kerüljük, hiszen a műszempilla előnyét, amely a pillekönnyűség, elveszti. Elnehezül, összeragad a szempillaspiráltól, és a műszempilla töltése szinte lehetetlenné válik, hiszen nem lehet teljesen leszedni a sminket  a pillákról, melyeken így csomók keletkeznek, és nem lehet tartósan felhelyezni újra a szálankénti műszempillákat. Amit feltétlenül kerülni kell, az az olajos alapú kozmetikumok, sminktermékek, lemosók használata, mert az olaj károsítja a ragasztást, és szép lassan tönkre teszi a pillasort. Tisztításnál érdemes valamilyen lint-free, azaz szálmentes /szöszmentes/ kendőt, mert a vattaszálak megtapadhatnak a pillák között.

 

Ha mégis szeretném szempilla spirálozni a szempillámat, mi a teendő?

NEM javaslom a 3D műszempilla spirálozását!

 

Hogyan óvhatom meg 3D műszempilláimat, hogy még tartósabbak legyenek?

A felhelyezést követő 48 órában ne érje víz, vízgőz, hő a szempillákat / értem ez alatt például azt is, hogy egy egyszerű tésztaszűréskor felcsapó gőz, vagy a forró sütőbe kukkantás, esetleg egy hosszas fürdőzés az első két napban bizony árthat neki! Ilyenkor nem azt fogod tapasztalni, hogy egyszerre leesnek, hanem valami olyasmit, hogy pár nap elteltével tömegesen 6-7-9 szál egyszerre kezdenek el kipotyogni a műszálak és egy-két hét alatt leshet az összes!/, mert a speciális ragasztónak ennyi idő feltétlenül kell a megfelelő állapot eléréséhez! Ne dörzsöljük szemünket, hiszen akkor kitéphetjük saját szempilláinkkal együtt. Későbbiekben pedig semmilyen olajos alapú terméket ne használjunk szemünkre és annak környékére. Kontaktlencse viselése esetén ügyeljen arra, hogy ne a szempilláit húzza, hanem a bőrét. Kis odafigyeléssel lényegesen meghosszabbíthatjuk 3D műszempilláink élettartalmát.

alapvivi

Vélemény, hozzászólás?