A DÚSÍTÁS első lépéseként tanuljunk meg DUPLÁZOTT szetteket építeni!

 

A DUPLÁZOTT technikáink, avagy a
“Kezek Tánca” 2. rész

Amikor megtanulunk szempillát építeni, és túl leszünk az első néhány pillasoron, melyeket, feszülten, olykor aggódva készítünk el, de utána mégis lenyűűűűgöz bennünket a látvány, a szemek felcsillanása, mikor az alanyaink önnön tükörképükkel szembesülnek, akkor szépen, fokozatosan tökéletesítjük a technikánkat. Helyükre billennek a tanfolyamon átadott információk, megértjük oktatónk magyarázatát, elérkeznek az első “ahaaa” és “yessss” faktorok. Ráérzünk, merről kényelmes bizonyos helyeken applikálni, egyre kevesebb időt és fáradtságot vesz igénybe tőlünk egy szép, egyenletes, jól felépített telített “3D műszempilla”, azaz klasszikus alapszett megépítése, remekül tudjuk már aktiválni a jobb agyféltekénket, így egészen mélyen elmerülhetünk az “alkotás” tevékenységébe. Gyakorlatilag nem érdekel minket, hogy sok vagy kevés szempillája van az illetőnek, azok “könnyű” vagy “bonyolultabb” feladat elé állítanak bennünket, mert ezeket a helyzeteket mind-mind meg tudjuk oldani a sok gyakorlásnak köszönhetően.
Nos, ilyenkor elérkezhet a munkafolyamatunkba igényként az, hogy még ennél is látványosabb szetteket készítsünk, esetleg korrigáljuk vendégünk alapadottságait, vagy megvalósítsuk extrémebb kívánságait, mindezt természetesen úgy, hogy a saját pillákkal kíméletesek legyünk!

Itt az ideje a duplázós technika elsajátításának.
Ez az oktatás személyes kedvencem. Aki “Haladó képzésre” jön, az már BIZTOSAN akar szempillázni, van elképzelése, fogalma arról, hogy mit szeretne látni vendégein, csak nem tudja megvalósítani.
Nyitott a trükkökre, érti a miérteket, konkrét, jól megfogalmazott, érthető kérdései vannak, melyeket örömmel tisztázok velük az elméleti rész során.
A DUPLÁZÁSI technikák, melyeket oktatok, a maguk nemében zseniálisak. Alkalmasak arra, hogy egy KREATÍV, izgalmas látásmóddal rendelkező stylist és vendége minden álmát megvalósítsa.
KLASSZIKUS, vagy széttáró duplázás:
Egyértelmű szabályai vannak, nem kíván sok átgondolást, tökéletes, egyenletes, látványos, mégis rajtakaphatatlan pillasort tudunk alkotni vele. Mindig perfekt látvány, mindig nagy tartósság jellemzi. Kíméletes,és lehet nagyon természetes vagy extrémül látványos szetteket applikálni ezzel a technikával. A könnyű, erősen ívelt pillákat használva nem kell ragaszkodnunk az általános hosszabbítási szabályokhoz, merészebben használhatunk hosszabb pillákat is, hiszen a D vagy DD ívek esetében a 14mm-es hosszúság sem lesz extrémebb, mint egy C ívnél a 12mm-es. Súlypontja egészen másként helyezkedik el, mint az “egyenesebb” társainak, ezért kevésbé hajlamos az előre billenésre. A látvány pedig MINDIG lenyűgöző. Igen, mindig, még szerényebb alap pillasor esetében is, hiszen ennél a technikánál jócskán van lehetőségünk ezek korrigálására a technika metódusait jól használva.
SZINTEZETT Szépség-gyár duplázás:
Ez az, amikor Greta Garbo hűvösen elegáns és Audrey Hepburn édes, kíváncsi pillantását ötvözzük. Applikációs technikájában egyszerűbb, tervezésében gondolatnyit nehezebb technika, szinte végtelen variációs lehetőséggel. Alkalmas a legmerészebb elképzelések megvalósítására, melyeket az alap applikációnknak köszönhetően gyorsan tudunk kivitelezni. Konkrét “képlete” van, azonban ennek a képletnek összetevői elképesztően jól variálhatóak. Fiatalos, lendületes és merész, akár nagyon merész!Tartósságában, természetesen, ez is nagy előnyöket mutat, azonban korrekcióra kevesebb lehetőség adódik, “csak” hagyományosan dúsít.

Ne félj a duplázástól, megfelelő alap építési technika esetében ez csak egyetlen mozdulattal több, mint az alapszettnél, tehát ugyanúgy felveheted azt a ritmust, amit eddig is megszoktál, táncolhatnak a kezeid, és tovább kalandozhatsz nehézségek nélkül, biztonsággal a csodálatos szempillák és a hálás kliensek világában!

Boldog pillákat! Anita

11033394_675603172552044_6486355046810985419_n

Vélemény, hozzászólás?